| | |

Dé VAKBEURS VOOR AUTOPROFESSIONALS IN DE BENELUX
04/10/2020 tot 07/10/2020 - Brussels Expo

Nieuws

ROBERT BOSCH

Aircoservicestations ACS 653 en ACS 663

ACS_653_side_II_79977-min.jpg

De nieuwe ACS 653 van Bosch (zie foto) is uitermate geschikt voor een precieze en automatische service van aircosystemen van zowel personenwagens als bedrijfsvoertuigen met het R-134a koudemiddel. De ACS 663 is speciaal ontworpen voor een professionele service van aircosystemen met het nieuwe R-1234yf koudemiddel. Het volledig geautomatiseerde proces, waarbij alle functies voor onderhoud en reparatie geïntegreerd zijn, optimaliseert de taken in de werkplaats en verhoogt de efficiëntie. De innovatieve, grafische userinterface van het 4,3-inch kleurenscherm vergemakkelijkt het gebruik en controle voor de technicus in de werkplaats. Tijdens het opstarten en gedurende het volledige aircoserviceproces worden noodzakelijke instructies duidelijk en met behulp van illustraties op het scherm weergegeven. Optioneel is er ook de mogelijkheid om via een smartphone-applicatie snel en eenvoudig de toestellen op afstand te bedienen.

www.bosch.be

BARDAHL

Bardahl ECO 360

Bardahl_1-min.png

Het Bardahl ECO 360 reinigingsmachine maakt het mogelijk om verschillende motoronderdelen automatisch te reinigen, zonder dat moet worden overgegaan tot de demontage van de betrokken stukken. Concreet leent dit toestel zich voor het schoonmaken van de roetfilter, luchtinlaat en brandstofsystemen. Het reinigen gebeurt aan de hand van vaste programma’s, afhankelijk van het onderdeel. In functie van de graad van vervui- ling kan ook een keuze worden gemaakt tussen drie intensiteiten. Het proces verloopt automatisch, dat wil zeggen dat het toestel ervoor zorgt dat het bijhorend product op de juiste intervaltijden ingespoten wordt. Een geluidsignaal wijst op de voltooiing van de hele operatie. Verschillende aansluitingen garanderen het gebruik voor alle merken. Bardahl biedt ook de vereiste producten in verschillende formules aan. In sommige gevallen zoals het reinigen van de roetfilter, is het hele proces pas afgerond als ook na het gebruik van de ECO 360 een aangepast middel toegediend wordt.

www.bardahl.nl

3M

3M™ 737U Hookit™ Cubitron™ II

3M : Cubitron II.png

Multihole schuurschijven

De 3M™ 737U schijven dragen een revolutionaire spiraaltechnologie in zich, waardoor het schuren sneller verloopt met een gunstig effect op werktijd en rendement. Er wordt gebruikgemaakt van de technologie van precisiegevormde keramische korrels. Het driehoekig gevormde keramische mineraal zorgt ervoor dat de schijf twee keer sneller snijdt en een levensduur heeft die vier keer hoger is dan gangbaar. De nieuwe 737U schijven hebben een aangepast gatenpatroon, met 177 fijne en 56 grotere stofgaten, in nieuwe configuraties ontworpen voor geoptimaliseerde prestaties. Idealiter worden deze schuurschijven toegepast door ze samen te gebruiken met de 3M™ steunschijf (PN28729). Deze Cubitron II bouwt verder op een traditie met als illustere voorgangers de 3M™ 325U Blue en de 3M™ 255PU Gold.

ADS INDUSTRIES

Wondermask®LITE+Plus

Beelden_ADS-min.jpg

Deze milieuvriendelijke lakbeschermfolie is herkenbaar aan zijn groene kleur, is door- schijnend, geschikt voor watergedragen lakken en hittebestendig tot 130°. Hij garandeert een perfecte lakhechting, is waterdicht en garandeert het uitblijven van vochtresten op de carrosserie. De folie is water- en scheurvast, pluisvrij en eenvoudig te snijden. Op verschillende vlakken onderscheidt hij zich van maskeerpapier. Hij hecht zich vast aan de carrosserie en vermindert de stofopname. En niet onbelangrijk: hij staat garant voor een vermindering van het restafval, tot 80 % minder dan bij gebruik van maskeerpapier. De Wondermask is beschikbaar in verschillende afmetingen: 25cm, 38cm, 60cm, 1m, 2m, 4m, 5m en 6m.

 

BILSTEIN GROUP

SMARTFIT

SMARTFIT.jpg

De SMARTFIT voor koppelingen met tweemassa-vliegwiel is een gecoördineerde combinatie van een vast vliegwiel en een koppelingsschijf met torsievering en garandeert uitstekende trillingsdemping met het gebruikelijke hoge rijcomfort. Om de versnellingsbak te beschermen, worden in de SMARTFIT-set speciaal op de motor afgestemde torsie- dempers gebruikt. De door de motor gegenereerde torsietrillingen worden weggefilterd in alle rijomstandigheden, het lawaai wordt verminderd en de levensduur van de koppeling wordt verlengd dankzij de slijtvaste bekleding van de koppeling. Er is geen speciaal gereedschap vereist voor deze retrofitsets, wat een snelle en professionele vervanging mogelijk maakt. Nieuwe bevestigingsbouten, hoogwaardig smeervet en gespecialiseerde installatie-instructies zijn bijgeleverd om een eenvoudige vervanging te garanderen. Deze sets zijn ook leverbaar zonder vliegwiel. Voordeel hiervan is dat het al geïnstalleerde vaste vliegwiel herbruikbaar is bij vervanging van de koppeling. Dit betekent dat alleen de kop- pelingsschijf, de drukplaat en de ontkoppelingslager moet vervangen worden.

www.bilsteingroup.com

CARROSSERIE SERVICE

FiTim Jollift Master 5000

fitom-carosserie-service-min.jpg

De ontwikkeling van deze hefbrug kwam er vanuit een specifieke vraag van de markt voor een degelijke oplossing voor het heffen van bestelwagens. Dankzij technologie die eerder al door FiTim ontwikkeld werd, gecombineerd met speciaal hardstaal voor de constructie, kan een hefvermogen van 5.000 kg op de wielplaten en deurdrempels gehaald worden. De brug is niettemin compact in gesloten toestand (120 mm) tot een maximale hoogte van 1.450 mm. Een specifieke eigenschap van de Master 5.000 is dat de wielplaten gebruikt kunnen worden voor wielopname, alsook voor het heffen via de dorpels (met optionele rubbers). De wielplaten laten zich makkelijk verplaatsen, het is eveneens mogelijk om de combinatie te doen om 2 wielplaten onder de wielen te gebruiken, en 2 onder de dorpels.

http://www.carrosserie-service.be

BASF

Glasurit® UV primer filler 151-170E Eco Balance

basf-min.jpg

Eco Balance®’s 151-170E UV-grondvuller onderscheidt zich door zijn bijzonder korte applicatie- en droogtijd, wat mogelijk gemaakt wordt dankzij de slimme en ecologische UV-technologie. Sinds dit jaar is er ook een lichtere grijstint (151-130E) en donkere variant (151-190E) beschikbaar. Aangezien deze drie verschillende tinten onderling gemengd kunnen worden, kan men de grondverf haarfijn afstemmen op de eindkleur, afhankelijk van de basislak die men erna moet spuiten. Deze ecologische primer is perfect voor alle toepassingen op zowel metaal als kunststofonderdelen, en werkt dankzij zijn UV(A)-technologie snel, wat hem zeker geschikt maakt voor spot repair. Net als alle overige producten binnen dit Eco Balance gamma, wordt deze primer geproduceerd aan de hand van de gecertificeerde “Biomass Balance Approach®’ van BASF. Dankzij deze productiemethode wordt er minder CO2 uitgestoten en worden er bovendien fossiele brandstoffen uitgespaard omdat men kiest voor hernieuwbare grondstoffen. Alle Eco Balance®-producten zijn in het bezit van het onafhankelijke REDcert²-label.

www.basf.com

ROBERT BOSCH

KTS 250 all-in-one diagnosetester

KTS_250_mit_Kabel_links_79580-2-min.jpg

Deze diagnosetester beschikt over een compleet nieuwe besturingssysteem en com- bineert de beproefde prestaties van de ESI[tronic]-werkplaatssoftware met een groot gebruiksgemak en -snelheid. De KTS 250 is de ideale diagnosetester voor een snelle en doelgerichte diagnose, onderhoudswerkzaamheden of een complete voertuigscan. Dat maakt hem uitermate geschikt voor kleinere werkplaatsen, fastfitters, schadeherstelbedrijven en pechhulpbedrijven, voor gebruik aan het onthaal of als extra toestel in grote werkplaatsen. Eens op het voertuig aangesloten, wordt de VIN-code automatisch uitgelezen en vindt een volautomatische voertuigidentificatie plaats op basis van de meest uitgebreide VIN-database op de markt.

www.bosch.be

FACOM

SCANDIAG

DX.tscanpb_a43-min.jpg

SCANDIAG is een digitale scan die het mogelijk maakt zowel de remschijf als de bandenslijtage nauwkeurig te meten. Dit gebeurt door een combinatie van een laser en een camera. Van zodra de meting uitgevoerd is, kan een rapport afgedrukt worden dat de exacte staat van beide onderdelen bevat. Dit rapport kan rechtstreeks naar de klant gestuurd worden via mail of sms, waardoor deze niet alleen snel geïnformeerd wordt over de juiste staat. Op die manier kan ook een snelle goedkeuring verkregen worden. De scanner is uitgerust met een oplaadbare lithium batterij die met één laadbeurt het meten van 500 metingen mogelijk maakt, goed voor ongeveer 60 voertuigen.

www.facom.be

METALCED

Exclusieve verdeler Car-O-Liner

COL-image-1+contrast+brightness-min.jpg

Metalced, de nummer één in België voor werkplaatsuitrusting en service is vanaf 1 maart de exclusieve verdeler voor België en Luxemburg van het merk Car-O-Liner. Car-O-Liner is de referentie fabrikant voor richtbanken, meetsystemen, las– en puntlasapparatuur, rivetteer– en inductietoestellen. Deze fabrikant streeft ernaar oplossingen te zoeken voor de wensen van zowel kleine als grote schadeherstelbedrijven. Deze benadering wordt door vele autofabrikanten gewaardeerd en resulteerde inmiddels in heel nauwe samen- werkingsverbanden. Tientallen automobielfabrikanten hebben Car-O-Liner-producten gehomologeerd of in hun lijst met aanbevelingen opgenomen.

www.metalced.be

KROON-OIL

Nieuwe brandstofbesparende motoroliën

MeganzaMSP_5w30_compilatie_V2-min.jpg

Er worden een aantal nieuwe brandstofbesparende motoroliën geïntroduceerd: Enersynth FE 0W-16, Meganza MSP FE 0W-20 en Meganza MSP 5W-30. Deze producten kenmerken zich als hoogwaardige brandstofbesparende synthetische motoroliën, allen met een uiterst goede bescherming tegen LSPI en met de laatst geldende motorolie- specificaties. Hierbij zal de Enersynth FE 0W16 voldoen aan de in medio mei te lanceren API SP en Ilsac GF-6B specificaties. Beide Meganza-producten voldoen aan respectievelijk de meest recente Renault-specificaties RN17 FE (ACEA C5 basis) en RN17 (ACEA C3 basis). Ook voor de al bestaande producten wordt continu gemonitord of deze nog voldoen aan de laatste fabrikanteisen. Om gelijk tred te houden met de laatste technologische ontwikkelingen van de fabrikanten, wordt systematisch in een upgrade van dit aanbod voorzien.

www.kroon-oil.com

 

SODABLAST

Vertical Wheel Lathe

vixen vertical wheel lathe cut out hi res-min.png

Dit toestel zorgt ervoor dat eventuele steenschade of andere oneffenheden van een velg verwijderd worden. Het maakt hiervoor gebruik van een lasertechnologie en wordt bediend via een ingebouwd Windows systeem. Het laseren van velgen gebeurt in amper 30 seconden. Bediening gebeurt via een lcd-scherm, het weegt 1.800 kg en neemt in een werkplaats niet meer dan een oppervlakte van 2x2 m in beslag. Dit toestel is geschikt tot velgen van 35” die verticaal ingebracht worden. En precies dit laatste zorgt voor een grondigere behandeling dan wanneer men de velg horizontaal zou bewerken.

www.softblasting.be

TAE

Techno Automotive Equipment

LED_Enscape_lichtstraten-min.png

Dit concept zorgt ervoor dat een werkplaats voorzien wordt van de geschikte verlichting, rekening houdend met lichtintensiteit, lichtkleur, levensduur en verbruik. Er wordt voorzien in een lineair doorlopende led-verlichting, wat een 100 % egale lichtverlichting creëert, goed voor een kwalitatieve werksfeer. Ten opzichte van de klassieke TL8 zorgt dit concept niet alleen voor 40 % minder verbruik, maar vooral voor 230 % meer lichtopbrengst. Een modulaire opstelling behoort tot de mogelijkheden. Net zoals een dimbare opstelling mogelijk is. Bij een montage op 3 meter hoogte kan tot 1.000 lux bereikt worden. De installatie gebeurt in eigen beheer en wordt voorafgegaan door een lichtstudie en 3D visualisatie.

www.tae.be

REMA TIP TOP

MINICOMBI

minicombi-rema-min.jpg

Deze MINICOMBI wordt door REMA TIP TOP in eigen huis geproduceerd. Het betreft een set waarmee de schade aan een band, eventueel veroorzaakt door pakweg spijkers of schroeven, op een veilige manier hersteld kan worden. Deze sets kunnen evenzeer voor zogenaamde Ultra High Performance (UHP) banden gebruikt worden. Meer concreet is hier sprake van een combinatie van pleister en plug, bestemd voor het loopvlak van de band. Dankzij deze combinatie wordt zowel de binnenkant van de band als het schadekanaal hersteld, wat het binnendringen van vuil en vocht voorkomt. Onlangs heeft de MINICOMBI een TÜV-certificering ontvangen, wat bevestigt dat ook banden tot de hoogste snelheidsklasse (klasse Y/tot 300 km/u) met dit product gerepareerd kunnen worden.

www.rema-tiptop.be

 

TSG BELGIUM

Klean !Star IQ

kleanstar_app_13_CI15_96�20dpi�20(jpg)-min.jpg

Het gaat hier over een ultramoderne roll-over wasinstallatie. Tijdens de ontwikkeling werd veel aandacht besteed aan de steeds breder wordende voertuigen. Zo kunnen voertuigen met een maximale breedte van 2,45 m probleemloos gewassen worden. Daarnaast werd er een nieuwe, bijzonder efficiënte wielwasser geïntegreerd. Deze bestaat uit drie kleinere borstels gemonteerd op een centrale borstelschijf, die elk een roterende beweging maken en onder een bepaalde hoek zijn geplaatst. Reiniging tot in de kleinste kieren en hoeken is op deze manier mogelijk. Het mechanisme achter deze wielwasser is zo ontwikkeld dat de wielborstels zich steeds in het midden van de velg bevinden. En dit onafhankelijk van de grootte van de wielen.

www.tsg-solutions.com

VGL EQUIPMENT

DrivePRO

Drive Pro foto-min.jpg

DrivePRO, een ontwikkeling van Autologic Diagnostics en Drew Technologies, is een ergonomisch ontworpen tablet die gebruikt wordt voor de diagnose van voertuigen. Kenmerkend is dat deze gepatenteerde DrivePRO ingebouwde, gelicenseerde fabrieks- diagnostische mogelijkheden bezit. De tablet kwam dan ook tot stand door technische ondersteuning van OEM-opgeleide hoofdtechnici. Dankzij de Drew Technologies RAP J2534 behoort het programmeren van de tablet op afstand tot de mogelijkheden. De DrivePRO wil een antwoord bieden op de aankoop en onderhoud van tal van fabrieks-diagnosetools van de diverse merken. Inmiddels kan de DrivePRO gebruikt worden voor 31 merken, zowel Europese als Aziatische.

www.vglequipment.be

 

ASE

Techno Vektor 7 Truck 3D uitlijningstoestel

alignment-specialist-min.jpg

Dit product van de specialist in uitlijntoestellen Techno Vector wordt voortaan in de Benelux door ASE, Alignment Specialist Equipment, verdeeld. Dit toestel laat een gelijktijdige meting van drie assen toe. Er kan een keuze uit meting volgens chassis of volgens referentie-as gemaakt worden. Een mobiele versie maakt het zelfs mogelijk met één toestel op verschillende plaatsen in de werkplaats te meten. Het behoort tot de mogelijkheden om standaard voertuigen met een wielbasis van 16 m te meten, met een aangepaste versie zelfs tot een wielbasis van 23 m.

www.alignment-specialist.com

VANDOTEC

SmartWash Plus Premium

20121024_113229-min.jpg

De SmartWash Plus Premium heeft de ambitie de professionele kwaliteit van een carwash in een compact en betaalbaar design aan te bieden. Vijf programma’s zijn beschikbaar: actief schuim, wassen, spoelen, waxen en streep- en spatvrije finish. Een door Ehrle ontwikkeld micropoeder doorbreekt de elektro- statische laag die het vuil vasthoudt, wat borstelloos reinigen mogelijk maakt. Samen met warm en zacht water werken de tensides en complexvormers van de EHRLE ActivePower Pearl MicroPowder als duizenden kleine sponzen en garanderen ze poriëndiepe en grondige reiniging van het voertuigoppervlak zonder beschadiging of krassen. Het perfecte schuim en hoge dispersiecapaciteit samen met een intens frisse geur garanderen het optimale reinigingsresultaat. De SmartWash Plus is naast de waterontharder voorzien van een osmose-unit, waardoor een streep- en spatvrije afwerking van het voertuig gebeuren kan.

www.ehrle.be www.vandotec.be

VEROLUB

Graco Pulse

graco-pulse-verolub-min.jpg

De Graco Pulse is een Fluid Management Systeem dat ervoor zorgt dat elke liter smeerolie die wordt verpompt, ook effectief wordt aangerekend. Concreet wordt elke liter olie via het DMS-systeem rechtstreeks aan een gegeven werkorder gekoppeld. Een integratie is trouwens mogelijk met de meest gebruikte DMS-systemen, waaronder X-Power, RTDMS en Carfac. Op die manier verschaft men elke belanghebbende binnen de onderneming de relevante informatie noodzakelijk voor planning, voorraad, inkoop en prijsstelling. Elke liter olie wordt ook via datzelfde DMS-systeem gefac- tureerd. Dit systeem zorgt er ook voor dat dankzij telemetrie steeds toezicht behouden blijft op de vloeistofvoorraad en men met andere woorden nooit zonder product valt. Dankzij de Graco Pulse kan tot 10 % meer olieomzet gerealiseerd worden.

www.verolub.be

USI ITALIA

Easy Paint System 2.0 (E.P.S.)

_MG_7511-min.jpg

EPS is een software die een automatisch beheer van het verfproces in de Chronotech High Efficiency (HE) cabine in goede banen leidt. Deze HE-cabine slaagt erin om dankzij zowel het gebruik van geavanceerde materialen als een nieuw concept voor het ventilatiesysteem te voldoen aan de UNI EN 16985:2019 norm, meet in het bijzonder op het vlak van de volumes van de vereiste lucht. Hiervoor worden twee motoren met een vermogen van 5,5 kW gebruikt, een afzuigmotor en een blazende motor. De cabine op zich heeft een afmeting van 70x40. Anders dan bij soortgelijke producten, is voor de HE slechts een kracht van 12kW vereist. Bij het ontwerp ging er bijzondere aandacht naar het comfort van de omgeving rond de cabine. De geruisloosheid die amper de indruk wekt dat de cabine werkt is kenmerkend.

www.usiitalia.com

 

HELLA

CSC-TOOL Second Edition

CSC-Tool SE_02RAW03-min.jpg

De CSC-TooL Second Edition voor ADAS-kalibraties onderging een aantal belangrijke wijzigingen ten opzichte van de vorige versie. Een verbetering kwam er bv. voor wieluitlijningen. De traploze hoogteverstelling kan eenvoudig door één persoon bediend worden. En doordat de spiegels verwerkt zijn in de balk zijn ze niet alleen optimaal beschermd, het afstellen van radarsensoren over de volle breedte van de spiegelbalk behoort

eveneens tot de mogelijkheden. Grotere wielen vergemakkelijken het manoeuvreren in de werkplaats en geven een grotere stabiliteit. Deze editie is ook uitgerust met een vernieuwd hoogteliniaal, uitgevoerd in kunststof en voorzien van een speciale transportstand, waardoor de kans op beschadiging afneemt.

www.hella.be

KEMTEX HCT

KEMTEX SPRAY BOOTH MASKING FILM

IMG_9356-min.jpeg

Er bestaan verschillende methodes om de wanden van spuitcabines te beschermen tegen spuitnevels; onontbeerlijk om ze proper te houden. KEMTEX lanceert met deze SPRAYBOOTH MASKING FILM een beschermfolie op rol, vier uitvouwbare vellen en bovenaan voorzien van een brede temperatuurbestendige kleefband om de folie vast te kleven aan de spuitcabine. Wanneer de eerste laag folie verzadigd is met spuitnevel wordt deze via een voorgeperforeerde scheurlijn afgescheurd en kan de volgende laag uitgevouwen worden, en dit tot vier keer. Omdat de folie in een dispenserrol is gewikkeld, is er geen nood aan ingewikkelde dispenserapparaten. Hij kan door één persoon worden aangebracht en één rol volstaat voor de behandeling van een standaard spuitcabine van 18 m lang en 2,4 m hoog. Eventueel kan de uitgevouwen laag onderaan met magneet- strips aan de cabinewand worden vastgehecht.

www.kemtex.be

VB TOOLS

SPEEDLINER ARCPULL 200

057470_secondary_4-min.jpg

Deze trolley is een compleet reparatiestation voor het uitdeuken van aluminium carrosserieën. De ARCPULL 200 generator is onmisbaar bij het repareren van de diverse aluminiumlegeringen in de auto-industrie. Met dit apparaat kunnen aluminium trekogen op de carrosserie worden gelast. Op die manier kunnen alle mogelijke soorten deuken en inslag op een snelle en efficiënte manier hersteld worden. Een bijzondere aandacht verdient het te gebruiken pistool. Dit innoverend product is voorzien van een zeer precieze numeriek gestuurde lineaire motor, wat een uiterst nauwkeurige bediening mogelijk maakt.

www.vbtools.be

ECO-WASH SYSTEMS

ISTOBAL HW’INTRAWASH

HWINTRAWASH-banner-v01-HQ-2-1 (1)-min.jpg

Het betreft hier een professionele oplossing voor het inwendig wassen en desinfecteren van koeltrailers en transportcontainers. Deze automatische machine zorgt voor gecontroleerde desinfectie dankzij de rigoureuze toepassing van het desinfectiemiddel in overeenstemming met de vereisten voor concentratie, hoeveelheid en reactietijd voor elke transportvloot. Zo is het mogelijk twee verschillende chemische producten te selecteren, afhankelijk van het type container dat moet worden gedesinfecteerd of gereinigd worden. Dankzij een krachtig hogedruksysteem kan de uitrusting het interieur van voertuigen tot 16 m lang grondig reinigen en alle vuil wegspoelen. Om het apparaat proper te houden, heeft ISTOBAL HW’INTRAWASH een zelfreinigende boog die voorkomt dat vuil in de geleidingsmodule en energieketting komt.

www.eco-wash.be

JUMIK

ProPlanner

ProPlanner tablet-min.jpg

ProPlanner is een erg krachtige fleet management software die zich tot drie doelgroepen richt: verhuurbedrijven, concessies en grote bedrijfsvloten.  De introductie van de tablet zorgt voor een volledige digitale check-out en check-in. De ProPlanner-applicatie staat toe om foto’s te nemen van rijbewijs en identiteitskaart (die vooraf ook kan worden ingelezen via e-ID), schaderegistratie met foto’s van interieur en exterieur, kilometerregistratie, brandstofregistratie en digitaal aftekenen door de klant zowel bij vertrek als bij aankomst. De contracten en schadestaten worden naderhand per e-mail bezorgd aan de klant. Dankzij de API-module is het mogelijk om te integreren met eender welke andere applicatie. Linken met boekhoudpakketten, DMS, track&trace, carsharingplatformen, FMS (boeteopvolging van Renta) enz. zijn mogelijk.

www.jumik.be

O BETON

Prefab betonnen putten voor pistonhefbruggen

IMG_3249[1]-min.jpg

Deze betonnen putten passen in een breder gamma gaande van regenwaterputten en septische putten, over prefabkelders naar olieafscheiders en smeerputten. Dit specifieke product is customer driven en kwam er op vraag van klanten die eerder kennis hadden gemaakt met deze verschillende putten. De voordelen zijn legio: robuust, maatvast, waterdicht, modulair, vele uitbreidingsmogelijkheden (remtestbank, kelder, zijdelingse toegang …) en bovenal snelle plaatsing. Ook bij renovatie werden betonnen putten ontworpen voor de inbouw van stempelhefbruggen. Andere troef is de onafhankelijkheid ten opzichte van de fabrikant van de hefbruggen. Dankzij de prefab betonnen putten is het veel eenvoudiger om de cassettes te positioneren en correct te plaatsen, is veel minder beton nodig voor de aanvulling en biedt de prefab constructie meer zekerheid omtrent de waterdichtheid van de aanvulling rondom de cassette.

www.obeton.be

LHOMME TOOLS

Speciaal gereedschap voor verwijderen van BMW/MINI-velgsloten

pichler6-min.jpg

BMW en MINI hebben een wielslot geïnstalleerd met een buitenring die moet voorkomen dat de bout zomaar los gedraaid kan worden. Maar wat als nu de originele ontgrendelingssleutel van het wielslot defect of verloren is? Het is niet alleen tijdrovend om die bout los te maken, de kans dat de velg beschadigd raakt is ook groot. Deze set biedt een oplossing voor de situatie. Door de 3-klauwtrekker te bevestigen, zonder de velg te raken, kan het voorste deel van het wielslot verwijderd worden. Vervolgens wordt een speciale sleutel in het bestaande binnenprofiel ingeslagen en kan de bout zonder schade losgeschroefd worden. Deze set omvat een 3-klauw trekker, een slagtrekker van 1,35 kg en een werksleutel met buitenprofiel.

www.lhommetools.be

GATES INDUSTRIAL EUROPE

e-Cool™ waterpompen

Gates-Micro-V-Water-Pump-E-Cool-01-HR-min.jpg

Deze e-Cool™ waterpompen zijn elektrische waterpompen van OE-kwaliteit die volledig gelijkwaardig zijn aan het originele product, en dit zowel op het vlak van kwaliteit als prestaties. Elektrische waterpompen maken deel uit van een groeiend aantal nieuwe voertuigen waarvoor motoren met een hogere efficiency worden vereist. Deze pompen leveren niet alleen standaard motorkoeling, maar ze verminderen ook de belasting op de motor en kunnen worden bestuurd door sensoren om op elk gewenst moment de noodzakelijke hoeveelheid koelvloeistof te leveren. Sommige nieuwe voertuigen gebruiken zelfs tot drie pompen voor verschillende systemen, waaronder verwarming van de cabine, turbocharger en koeling van het accusysteem.

www.gates.com

GUY GÉRARD

465390 HD BOOSTER GIGA LITHIUM

Gigalithium-Appli (1)-min.jpg

Deze professionele booster heeft een gewicht van 2,5 kg, wat betekent dat hij zo’n vier keer lichter is dan een traditionele booster. En met zijn afme- tingen (260 x 135 x 72 mm) is hij ook compacter dan wat gangbaar is. Het betreft hier een product gefabriceerd door het Italiaanse Schumacher. Hij is uitgerust met een krachtige batterij die tot 2.000 ampère verstrekt. Hierdoor is deze booster in staat om alle 12 V-motoren te starten. De maximale laadspanning is 14,5 V. Hij kan tot 50 startbeurten per lading uitvoeren, zonder dat hij continu aan zijn lader hangt. Het ergonomisch handvat komt de gebruiksvriendelijkheid ten goede, net zoals de kabellengte van 50 cm.

www.guygerard.be

IMBEMA SURFACE TREATMENT

Mirka Iridium®

Foto IMBEMA-min.png

Dit papieren schuurmiddel, het resultaat van een jarenlange ontwikkeling, zorgt dat in minder stappen dan gebruikelijk een gladde oppervlakteafwerking bewerkstelligd wordt. Dankzij de nieuwe precisielaag slijt het schuurmiddel niet gemakkelijk. Het stoot praktisch stof af, zodat de korrels langer scherp blijven. De stofafzuiging gebeurt door de nieuwe multihole-patroon van Mirka en werkt goed op zowel zachte als harde oppervlakken. Deze schuurschijf is ontwikkeld met de zogenaamde ‘cutting edge’ technologie, waardoor de korrel niet snel breekt. Hierdoor wordt een zeer hoge schuursnelheid behaald met minder stappen voor een perfect eindresultaat. Dit robuuste latex papier schuurmateriaal blijft erg lang scherp en heeft een uiterst lange standtijd. De nieuwe coating stoot het stof als het ware af, waardoor het direct afgezogen wordt en de schijf dus niet vol loopt. De schijf is perfect voor het verwijderen van lak en het schuren van plamuur.

www.imbema.com

VANAS

Modula Slim

Modula Slim-min.jpg

De Modula Slim is een afgesloten toren waarin producten afgeschermd en stofarm opgeslagen worden. Ze worden ergonomisch en overzichtelijk aan de gebruiker aangeboden. Door de beheers-software Gigasoft worden pickings geoptimaliseerd en de toegang gecontroleerd. De voordelen van een verticaal magazijn worden gecombineerd met een bescheiden oppervlakte: 3m2 vloeroppervlakte voor 1,6 m diepte. De vooraf gemonteerde basismodules zorgen voor een snelle installatie en makkelijke verplaatsing. De Modula Slim kan dan ook binnen de 48u gebruiksklaar zijn. Het bedienen gebeurt via een touchscreen. Een verticale lift kan ingezet worden voor het opslagen van banden, tot 300 stuks. Aangezien deze verticale carrousel de volledige hoogte van het gebouw kan gebruiken, kan dit systeem ook gebruikt worden om banden naar een hogere verdieping te transporteren.

www.vanasengineering.be

FINIXA

BY CHEMICAR EUROPE

SFDC application-min.jpg

De SharpWhite van Finixa is een nieuwe lijn schuurmiddelen met een keramische schuurkorrel op basis van aluminiumoxide. De korrels worden bij gebruik afgebroken van het granulaat door de schuurkracht, waardoor nieuwe en scherpe korrelpunten ontstaan. Dit creëert een zeer hoge initiële snijkracht, wat dan weer resulteert in aanzienlijk kortere schuurtijden. De witte antivolloopcoating helpt verhinderen dat de schijf verstopt raakt tijdens het schuren. Ze voert de hitte/temperatuur af, waardoor het oppervlak koel blijft. Deze antivolloopfunctie draagt bij tot zowel een langere levensduur als een betere schuurefficiëntie. Het multigatenpatroon zorgt voor een optimale stofafzuiging en een stofvrije omgeving. Bovendien maakt dit multigatenpatroon een snelle en gemakkelijke schijfwisseling mogelijk, ongeacht het gatenpatroon van de schuurpad. De filmschijf is perfect compatibel met de nieuwste verfsystemen zoals luchtdrogende primers, krasresistente clearcoats en uv-uitgeharde verfsoorten.

www.finixa.com

PACAUTO

JAZZY2GO laadkabels voor EV-voertuigen

IN616115-IN616115_1-min.png

Deze JAZZY2GO laadkabel heeft een Type 1-stekker aan de autozijde en een Type 2-stekker (mannelijk) bij het laadstation. De Type 2-plug is gevuld met een warmteverspreidende kunsthars en heeft een ergonomisch gevormde handgreep. Beide pluggen zijn voorzien van een rubberen dop om te beschermen tegen vuil en vocht. Deze laadkabels mogen alleen worden gebruikt om elektrische auto’s (EV’s) op te laden naar Mode 3-laadstations in overeenstemming met de ISO 17409-norm en IEC-norm 61851. Gebruik in combinatie met een verlengsnoer is verboden, maar afhankelijk van het type zijn er kabels van verschillende lengte. Dit gamma wordt geleverd samen met twee microfiber handschoenen voor het reinigen en drogen van de kabel en plug na gebruik.

www.pacauto.be

SAM-RODAC

Kap’SAM jump starter

IXCAP-600TB_01.jpg

Het gebruik van deze Kap’SAM leent zich tot alle voertuigen met een 12V batterij. Het duurt amper 30 seconden voordat het toestel bruikbaar is. Bovendien kan het onafgebroken tot 1.000 voertuigen op rij starten. Met afmetingen van 41x23x20 weegt dit toestel amper 8,5 kg, wat hem gemiddeld tot de helft lichter maakt dan wat gangbaar is. Deze Kap’SAM is bestand tegen temperaturen die tussen de -20° en +40° schommelen. Het kan ook gebruikt worden zonder op het stroomnet aangesloten te zijn. Amper 30 seconden volstaan trouwens om het toestel op te laden. Via de smartphone kan het eveneens vanop afstand bediend worden. Bij het opstarten wordt 2.000 Ampère bereikt, maar de piek ligt op 9.000 Ampère.

www.sam-outillage.com

TECHNOLIT

MEC600

640080_0_Kantenschleifer_MEC_600-min.png

Deze MEC600, een product van Wieländer & Schill, wordt gebruikt voor het snijden van lasnaden, precieze carrosserie buitenplaat, spatborden, het verwijderen van dakkanalen, zonder beschadiging van het onderliggende materiaal. Door het gebruik van een Wolfram Carbide frees die gemakkelijk aftelbaar is, kan elke plaatdikte en kunnen alle carrosseriematerialen aangepakt worden. Het toestel weegt 3,8 kg en dankzij de verschillende posities en hoeken van waaruit het gebruikt kan worden, is het geschikt voor zowat elk type wagen. Door het te gebruiken samen met een aangepaste olie, zullen geen vonken te zien zijn. Deze MEC600 ontving de ‘Bundes-Innovations-Preis 2019’.

www.technolit.be

SERENCO

POWERHAND SIN-100.2035P2

SIN-100.2035.jpg

Dit product is een multifunctionele oplaadbare COB led-werklamp. Alle producten uit de Powerhand-lijn voldoen aan hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen zoals BS, GS en CE. Ze zijn ook conform de RoHS- en WEEE-richtlijnen. Kenmerkend voor deze lijn is de aanwezigheid van zowel Ni-C als Li-ion batterijen, net als Mino-accugereedschap. Naast de inductie oplaadtechniek, bestaat de mogelijkheid om een telefoon of andere soortgelijke producten op te laden. Dit kan ook via inductie of via de USB-C kabel die standaard bij het product wordt meegeleverd. De lampen worden bewaard in een houder waar ze door een magneet aan bevestigd worden.

www.serenco.nl

PPG

MoonWalk-kleurenmenger

MW_PPG_Lateral_centered.jpg

Deze MoonWalk-machine heeft de ambitie een betaalbare oplossing te bieden voor elke mengkamer. Kenmerkend is dat de hoeveelheid materiaalafval aanzienlijk gereduceerd wordt. Hierdoor wordt de mengkamer niet alleen schoner, deze reductie komt ook de veiligheid ten goede. Het materiaalgebruik wordt sterk geoptimaliseerd door het gebruik van een druppelvrije en accurate mengmethode. De gemengde lak is meteen ook klaar voor gebruik. Aan de lancering van de MoonWalk ging een lange ontwikkelingsperiode vooraf waarin O&O-ingenieurs, technici uit het veld en pilot-klanten betrokken waren. Een TOUCHMIX® Express computer met een groot touchscreen voorzien van intuïtieve software en de meest recente PAINTMANAGER® XI color managementsoftware wordt standaard bij de MoonWalk geleverd.

www.ppg.com

SIMA

GDS Gas Infrarood Systeem

Sima.jpg

De GDS E7 van het merk Green Tech Dryers is een veelzijdige en compacte semiautomatische droger met katalytische gas infraroodtechnologie. De GDS-lakdroger, met volautomatische passage, is een aanvulling voor zowel nieuwe als bestaande spuitcabines en voorbereidingszones. Het toestel wordt gemonteerd op rails boven de wagen en kan zich volledig opvouwen tot een rustpositie om zo de nuttige ruimte in de cabine te behouden. Tijdens gebruik van het toestel zorgt de geïntegreerde afstandssensor voor een optimale droogafstand. Dit toestel kan verschillende lagen in één keer drogen, wat opmerkelijk veel tijdswinst oplevert. De GDS E7 droogt elk type verf en kan gebruikt worden na elk soort voorbereiding en op elke wagen. Met het GDS-systeem is men niet verplicht alle verflagen afzonderlijk te drogen, maar kan men in één keer verschillende lagen drogen.

www.sima.be

HERTH+BUSS

Multimeter

95980775_ps_01-1-min.jpg

Uiteraard wordt deze multimeter gebruikt voor de metingen van diverse elektriciteitsge- relateerde waarden zoals spanning en frequentie, maar dit model is ook geconcipieerd om daarenboven de temperatuur van airco-systemen te meten. Metingen kunnen manueel of automatisch gebeuren. Deze multimeter is ook uitgerust met een Data Hold, wat betekent dat de verschillende gemeten eenheden bijgehouden kunnen worden om achteraf makkelijker te kunnen worden ‘herlezen’. Bijzondere aandacht ging naar de schokbestendigheid, wat intensief gebruik in het atelier mogelijk maakt. Geen enkel mobiel onderdeel kan in beginsel beschadigd raken. Vergeet men het toestel na afloopt uit te schakelen? Na 30 minuten gebeurt dit automatisch.

https://herthundbuss.com

CASTEELS FRANCE

Eco-aérosol SBV

BV.52141-min.jpg

Deze eco-aérosol SBV wil als vervanger fungeren voor de traditionele aerosols. Voordeel van dit product is dat het niet langer nodig is om duur afval te stockeren. Dit product werkt enkel met perslucht. Het vat is uit aluminium vervaardigd, is goed voor een volume van 300 ml en maakt het mogelijk over te gaan tot de verpulvering van olie, te ontvetten, reinigen en te ontsmetten. Dit gebeurt met een druk van 4 bar. Het onder druk zetten van de eco-aérosol gebeurt door middel van een compressor. Hij is ook uitgerust met een veiligheidsklep voor meer dan 8 bar. De eco-aérosol wordt standaard geleverd met zowel een plastieken als metalen buisje om te bedienen.

www.casteels.fr

ACS PRO-WASH

Cadis

kleanstar_app_13_CI15_96�20dpi�20(jpg)-min.jpg

Cadis is een krachtige, moderne nieuwe generatie portaalwasinstallatie met een breed scala aan uitrustingsopties en twee designlijnen. Dit model is ontwikkeld met het oog op de bijzondere eisen op het gebied van tankstations en in de basisuitrustingsvariant ook voor garages/autohandels. Een essentieel kenmerk is dat Cadis voldoet aan de nieuwe Christ-standaard (Low Emission, High Performance) en overtuigt met erg geringe buitenafmetingen en maximale wasbreedte/- hoogte. Het variabele droogsysteem en het modulaire bouwprincipe maken het mogelijk om de machine nauwkeurig aan te passen aan de eisen van de locatie.

www.pro-wash.be

ROBERT BOSCH

DAS 3000 Kalibratietoestel

kalibratie.png

Het gaat hier om een universeel en computergestuurd kalibratietoestel voor ADAS-systemen. De DAS 3000 is zo ontworpen dat hij geschikt is voor de ADAS-kalibratie van alle huidige voertuigmodellen volgens de voorschriften van de verschillende voertuigfabrikanten. Het systeem werkt autonoom op basis van zijn eigen software en kan gekoppeld worden aan de Bosch-diagnosesoftware ESI[tronic] 2.0 en een KTS- diagnosetester voor het communicatiegedeelte met het voertuig. Deze flexibele en krachtige totaaloplossing biedt de werkplaats een snelle toegang tot de verschillende ADAS- kalibratieprocedures, volgens de richtlijnen van de respectievelijke fabrikanten.

www.bosch.be

ASE

Techno Vektor SmartLight 8 en SmatLight 8 Velox

Techno Vector 8 Velox.jpg

Dit toestel garandeert een snelle, precieze meeting, zonder dat er doelen op de wielen moeten worden geplaatst, dus zonder dat zich een risico op beschadiging van de velgen voortdoet. Automatisch roterende achterste kolommen zorgen voor een correcte meting van voertuigen met een wielbasis tussen 2 en 3,5 m. Een model voor snelle diagnose, SmartLight 8 Velox, laat toe in enkele seconden te verifiëren of een uitlijning noodzakelijk is. Deze toestellen zullen in demonstratie te zien zijn tijdens AutoTechnica op de stand van ASE, Alignment Specialist Equipment.

www.alignment-specialist.com

TAE

Combinatie van ADAS-panelen met een wieluitlijner

rccs-01-bianco-no-cavo(1)-min.jpg

Nieuwe voertuigen worden steeds vaker uitgerust, al dan niet standaard, met rij- hulpsystemen zoals noodstopradars, automatische cruisecontrol, voetganger- en verkeersborden, rijbaanherkenning, 360°-systemen, dodehoeksensoren, achteruit- rijcamera’s enz. De Matrix-koplamptechnologieën vereisen ook een juiste afstelling van de camera. Net daarom wordt het juist afstellen van deze systemen belangrijk, niet enkel voor merkgarages maar ook voor carrosserie, ruitherstellers, bandenzaken (na uitlijning) en multimerkgarages. Voor de kalibratie van rijhulpsystemen zijn specifieke TEXA ADAS-panelen en accessoires beschikbaar. Bij deze afstelling is precisie en het nauwgezet volgen van de afstelprocedure noodzakelijk. Sinds kort kunnen de TEXA-panelen zelfs gecombineerd worden met het HUNTER-uitlijntoestel om de panelen in een paar minuten sneller, gemakkelijker en juister te positioneren, t.t.z. tegenover de rijlijn in plaats van de hartlijn van het voertuig.

www.tae.be

CARROSSERIE SERVICE

Flatliner

flatliner-carosserie-service-min.jpg

Dit carrosserieherstelsysteem is bruikbaar voor de herstelling van zowel kleine als grote schade. Alle werken gebeuren van buitenuit. Dit houdt in dat veel demontagewerk vervalt, net zoals veel panelen kunnen hersteld worden waar er normaal wordt gekozen voor het vervangen van het onderdeel. Dit komt neer op een kleinere hersteloppervlakte, kortere spuittijden, reductie van onderdelen en 40 % tijdsbesparing. Alle noodzakelijke herstellingen zijn netjes opgeborgen in een praktische opbergwagen. Deze complete versie is zowel geschikt voor personenwagens als bedrijfsvoertuigen.

www.carrosserie-service.be

SOLWARE AUTO

Winmotor next’

DMS-winmotornext-SolwareAuto-min.png

Het betreft hier een Dealer Management System (DMS) dat elk proces eigen aan het runnen van een garage integreert. Informatie wordt in functie van het gebruiksgemak verdeeld. Deze info wordt ook naar alle gebruikers gestuurd, met als voordeel dat ze voor verschillende doeleinden aangewend kan worden. Aan de totstandkoming ging een uitgebreid overleg met de professional op het terrein vooraf. Op die manier kon men op de proppen komen met een product dat aan een reële marktvraag tegemoetkomt. ‘Winmotor next’ is inmiddels al beschikbaar in zeven talen en aangepast aan het gebruik in de verschillende landen.

www.solware.fr

GEFCO BENELUX

MOVEECAR

gefco-min.jpg

MOVEECAR is een platform van digitale diensten met als ambitie de gebruiker bij te staan in zijn ruimer mobiliteitsverhaal. Inventariskosten worden bijvoorbeeld geoptimaliseerd dankzij een aantal opslagoplossingen op maat. Ook het beheer van individuele of collectieve verplaatsingen is mogelijk gemaakt, met inbegrip van een opvolging in real time. Ander instrument is het evalueren van voertuigen en de schatting ervan via een netwerk van onafhankelijke experten.

www.gefco.net

BILSTEIN GROUP

Blue Print koppelingen

Blueprint-min.jpg

Blue Print staat voor een breed aanbod van koppelingen, inmiddels meer dan 1.200 koppelingsets voor Europese en Aziatische modellen. Elke koppeling wordt met een gedetailleerde montage-instructie geleverd, waardoor zelfs gecompliceerde herstellingen zo eenvoudig mogelijk worden gemaakt. Ze zijn ook afgestemd aan de voertuigvereisten en garanderen de hoogste kwaliteitsstandaard.

www.bilsteingroup.com

VIP TOOLS

IRT UV Spotcure
Krachtig, snel en efficiënt UV-drogen

irtuvspotcure11-1_lightbox-min.jpg

Dit UV-handtoestel herleidt UV-droging van minuten naar seconden dankzij vier 100W UV-led-lampen. Droogt UV-primer in circa 20 seconden. Voor professioneel gebruik, uiterst geschikt bij smartrepair. Zeer gebruiksvriendelijk. Lage onderhoudskosten. Dankzij de ingebouwde ventilator worden de ledlampen en de interne componenten gekoeld, wat het risico van oververhitting voorkomt en de levensduur van de led-lampen verlengt.

www.viptools.be

RAVAGLIOLI

RAV TD2.0WIFI

13_CCD2_0-min.png

Dit uitlijntoestel op tablet staat voor een nieuw concept van wieluitlijning CCD. Het gebruik van een pc is niet nodig; deze tablet, voor zover verbonden via Wi-Fi, volstaat. Het gaat hier om een systeem met nieuwe meetkoppen, een nieuw design, maar ook voorzien van een innovatief plaatsbesparend concept dat het opbergen van de meetkoppen en klemmen in de werkplaats vergemakkelijkt.

www.ravaglioli.com

SICAME - CATU

GEÏSOLEERDE ADAPTOR 1/4”-3/8”

sicam-min.jpg

CATU, filiaal van de Groep SICAME, specialist inzake veiligheidsmateriaal voor elektrische voertuigen, breidt zijn gamma uit met een geïsoleerde adaptor 1000 V AC / 1500 V DC volgens EN60900. Dit innovatieve product maakt het mogelijk om standaard schroefmachines uit de handel te gebruiken voor het los- en vastschroeven, en dit in combinatie met geïsoleerde dopsleutels en tot een aandraaikoppel van 40 Nm. Beschikbaar met een 1/4” zeshoekig mannelijk uiteinde aan één kant en aan de andere kant een 3/8” vierkante aandrijving, is dit artikel een uitbreiding van het assortiment van geïsoleerde gereedschappen en specifieke apparatuur ontwikkeld door CATU voor inter- ventie op elektrische voertuigen.

www.catuelec.com

CHIVAGO PNEUMATIC

Nieuwe serie slagmoersleutel van Chicago Pneumatic

CP7755 Air Flex Mini_Application_general-mechanic_wide_BW-original-min.jpg

Met de nieuwe ½”-slagmoersleutels uit de CP7755-serie voldoet Chicago Pneumatic aan de eisen van gebruikers bij wielmontage en bij taken in de mechanica. Het persluchtgereedschap is ontwikkeld op basis van een gebruikersonderzoek. Het combineert de slagkracht van maximaal 1300 Newtonmeter met een fijn instelbare en exacte vermogensregeling. Het design en het geringe gewicht van hoogstens 2,1 kg zorgen voor meer ergonomie en een hoog comfort bij het hanteren.

 

Nieuw design voor nog meer gebruiksvriendelijkheid en exact werken

 

De nieuwe serie omvat in totaal vier modelvarianten. Alle versies van de CP7755-slagmoersleutel zijn uitgerust met het nieuwe systeem voor exact vooraf-instellen van het vermogen. De nodige kracht voor het schroefproces van het dubbel-hamer-slagwerk kan voor het eerst in elf standen (5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 of 100 procent) fijn worden afgesteld. Daarmee is een zeer exacte instelling van de benodigde aantrekmomenten voor verschillende handelingen mogelijk.

 

Voor nog meer flexibiliteit bij het werkproces zijn de modellen CP7755 Air Flex Mini en CP7755-2 Air Flex Mini uitgerust met de gepatenteerde luchtaansluiting Air Flex Mini. In tegenstelling tot de starre pneumatische aansluiting kan de persluchtslang met het Air-Flex-Mini-systeem via een draaigewricht 360 graden worden gericht. Daarmee heeft de slang altijd de ideale stand, wat bij moeilijk bereikbare plaatsen voor aanzienlijk meer bewegingsvrijheid zorgt.

 

Bovendien wordt meer gebruiksvriendelijkheid en bescherming van het gereedschap met de vlak gewelfde behuizing bereikt. Door de vorm is de slang bij het neerleggen van de slagmoersleutel altijd naar boven gekeerd, waardoor het gereedschap voor de volgende handeling weer comfortabel kan worden opgepakt. Verder is het bedieningselement voor de verstelling van de slagkracht verdiept in de behuizing aangebracht. Per ongeluk verstellen, bijvoorbeeld bij het neerleggen van het gereedschap, wordt daarmee voorkomen.

www.cp.com/en