Bezoek ons op AutoTechnica!

Hal:  Stand

AUTOTECHNICA 22-102

Opening AutoTechnica 2022

Gisterenochtend werd de 20ste editie van AutoTechnica geopend. Federaal Vice-Premier en Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet bezocht voor deze gelegenheid de beurs. Zijn belangrijkste boodschap: “We hebben de sector nodig als partner om de uitdagingen van morgen mogelijk te maken.”

 

Soms kan het weer een veelzeggende metafoor zijn over hoe de sector evolueert. De dag begon mistig, maar na het openen van de AutoTechnica beurs trok die prompt weg. Het was vier jaar wachten op deze editie, enkele bewogen jaren liggen achter ons, maar de sfeer is er een van toekomstgericht optimisme. Zowel bij de standhouders als bij de bezoekers.

 

Officiële opening

 

De feitelijke opening vond om 9u plaats, waarbij reeds enkele wachtenden postgevat hadden. De formele opening kwam er enkele uren later in aanwezigheid van Federaal Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet. Na een kort toelichting van het belang van de sector door Didier Perwez, Voorzitter van TRAXIO, lichtte hij zijn visie toe. Enkele fragmenten.

 

“Partnerschap met de sector”

 

* “De Federale regering zet erg in op de energietransitie. Het is een project waarbij we jullie voor nodig hebben. De automobielsector heeft de bocht van de energietransitie ingezet, waarvoor dank! We hebben jullie nodig om deze te realiseren en hiervoor kunnen we partners zijn”

 

* “Wij moeten een politiek antwoord geven op de uitdagingen van morgen, maar jullie hebben een grote kennis van de verschillende sectoren, en die hebben we nodig. Ik heb alle begrip voor de vragen die uit die hoek komen met betrekking tot de gevolgen van de prijsstijgingen van grondstoffen en het vinden van de juiste mensen. We moeten jonger inderdaad overtuigen de stap naar technische beroepen te zetten.”

 

* “Er zullen altijd wel auto's zijn, maar anders dan vandaag. Kleiner en met minder uitstoot. De mobiliteit van morgen zal multi-modulair zijn. De auto zal er echter een plaats in behouden.”

 

“Groter en representatiever”

 

Het gezin De Coninck van de gelijknamige garage in Perk maakt er een gezinsuitstap van. “Elke stand heeft zijn charmes”, klinkt het. “Een bezoek aan de beurs, we waren hier in het verleden al, combineert voor ons het nuttige aan het aangename.”

 

Voor oud-mecanicien François speelt een zekere nostalgie. “Sinds enkele jaren ben ik met pensioen, maar een bezoek aan de beurs stelt me in staat contact met de sector te behouden.”

 

Hersteller André komt uit Nederland en heeft zo zijn redenen om hier te zijn. “In Nederland zijn beurzen beduidend kleiner. De omvang van AutoTechnica zorgt voor een groter aanbod, wat haar ook representatiever maakt voor de sector.” .

 

Slotsom: een geslaagde eerste dag, veel bezoekers en vooral een positieve sfeer.

Ander nieuws

Sideshot_Repair_Variante_94421-min

Naast auto-onderdelen en werkplaatsconcepten zet Bosch met name het aanbod aan werkplaatsapparatuur extra in de kijker tijdens AutoTechnica. Lees meer.... 

standard-quality-control-concept-m

SERMI staat voor Security Related Vehicle Repair and Maintenance Information en is hét antwoord van fabrikanten op de vraag van de Europese Unie om alle verschillende anti-diefstalcertificeringen te vervangen door één universeel certificaat. Lees meer....