IMG_3696

TRAXIO-infosessie over commerciële platen: hoe zit de vork nu precies aan de steel?

Sinds begin dit jaar zijn er drie categorieën commerciële platen in gebruik: proefrittenplaten (Y), handelaarsplaten (Z) en beroepsplaten (V). De gewijzigde wetgeving ligt echter aan de basis van een zekere onduidelijkheid. In een aantal door TRAXIO georganiseerde infosessies op de AutoTechnica beurs wordt toelichting gegeven.

 

Vertrekpunt was de vaststelling dat het voor mensen op het terrein niet altijd even duidelijk is wat nu precies de relevante criteria en toepassingsvoorwaarden zijn. Om die reden besloot TRAXIO van de gelegenheid van AutoTechnica gebruik te maken om net duidelijkheid te creëren. Twee sessies werden telkens voorzien (gisteren en woensdag), telkens in het Nederlands (Luc Schets) en in het Frans (Patrick Piret).

 

Wat de deelnemers te horen kregen? We vatten het samen. Er zijn zoals gezegd drie categorieën: proefrittenplaten (Y), handelaarsplaten (Z) en beroepsplaten (V). Deze beroepsplaten zijn nieuw en bestemd voor koetswerkmakers en herstellers die niet langer van de proefrittenplaat gebruik kunnen maken. Een oplossing waarmee tegemoet gekomen werd op vragen die TRAXIO samen met FEBIAC en AGORIA stelden. Aanvankelijk waren de voorziene dagen om van dergelijke beroepsplaten gebruik te maken onvoldoende. Dit werd inmiddels aangepast.

 

De deelnemers aan de sessie kregen op een didactische manier te horen wat de precieze toepassingsvoorwaarden voor de verschillende categorieën zijn. Wat is hun doel? Wie kan ze aanvragen? En aan welke voorwaarden? Vele vragen die beantwoord moeten worden.

 

Dat er nauwelijks lege plaatsen overbleven op deze eerste sessie is het levendige bewijs dat de nood aan een verduidelijking erg reëel is.

 

Woensdagnamiddag vindt een tweede sessie plaats. Startuur: 16u, eveneens in de DOME in Paleis 5, vlakbij de stand van TRAXIO.

Ander nieuws

NADA-RGB-final-3

Europese premiere Snap-on en Inspectron: digitale beelddiagnose en voertuiginspectie op afstand Lees meer....