Bezoek ons op AutoTechnica!

Hal:  Stand

tyrefacts

TyreFacts: wat de bandensector in petto heeft

Tal van factoren zullen een invloed hebben op de manier waar de bandensector zich de komende jaren zal ontwikkelen. Feit is dat het strategisch belang ervan enkel zal toenemen. Hoe en waarom? Precies om hier een antwoord op te bieden werd TyreFacts georganiseerd.

 

De naam zegt alles: aan banden gebonden feiten, keurig op een rijtje gezet. Naast Per De Vries, Voorzitter van PneuBand, die het belang van banden in het ruimere duurzaamheids- en veiligheidsverhaal in de kijker plaatste, zette Thomas Chieux, verbonden aan het ICDP, enkele belangrijke feiten op een rijtje. En zo verliet het geïnteresseerde publiek het event vooral als een geïnformeerd publiek.  

 

Zijn analyse:    

 

* Hoe de bandenmarkt evolueert kan niet los worden gezien van een breder geheel. Verschillende factoren spelen een rol. Het feit dat naar de toekomst toe gemiddeld minder kilometers gereden zullen worden bijvoorbeeld. Maar ook het toenemend aandeel elektrische voertuigen is relevant, de slijtage van banden ligt hier immers lager. Hij gaat ook uit van de hypothese dat in de toekomst minder gebruik zal worden gemaakt van wagens.

 

* Steunend op dit alles, zal vanaf 2030 het aantal bandenoperaties en bandenvolumes dalen met respectievelijk 11% en 15%.

 

* Een andere trend: all-season banden zullen geleidelijk aan winterbanden vervangen.

 

* De prijsstijging die banden zullen kennen, zal het toekomstig verlies aan volume compenseren. Tegen 2030 zal de marktwaarde van banden met 7% stijgen.

 

* De bandensector zal een nog grotere strategische rol gaan spelen. Temeer omdat het aandeel van onderhoudstaken zal afnemen door de komst van elektrische voertuigen.

Ander nieuws

CrossLift

De veelzijdige Cross-Lift van MAROLOTEST Cross-Lift 1500 CX Lees meer.... 

Optimal NL

Maak kennis met het Duitse kwaliteitsmerk OPTIMAL Lees meer....